aangekomen en start introductieperiode

Namaste!!

Hoi allemaal,

Eindelijk!!! Na veel powercuts (de stroom valt hier zeker 10 uur per dag uit) en internet dat het niet meer deed. Lukt het nu toch hopelijk om hier wat op te zetten.

De eerste indruk van hier is druk, stoffig, smog, hele vieze en bijna leegstande rivier, redelijk lekker warme dagen en hele koude nachten. De mensen hier zijn heel vriendelijk, op wat bedelaars na.

Afgelopen woensdag ben ik goed aangekomen. Het duurde even voor ik een visum had en het was door de drukte nog even moeilijk om mijn bagage te vinden, maar uiteindelijk had ik alles en kon ik gaan. Ik werd opgehaald door Bharat, iemand van de organisatie. Die dag waren er ook nog 2 andere vrijwilligers aangekomen en hebben we samen lekker gegeten. Gelijk het echt Nepal leren kennen, een powercut en een staking die gepland stond voor de dag erna.Gelukkig viel de staking mee en was alles toch gewoon open zodat we wat sightseeing van Kathmandu konden doen.

De eerste dagen heb ik met de andere vrijwilligers die er al waren dan ook de meest bekende plekken van Kathmandu bezocht, met zijn 5en een een taxi gezeten, verschillende crematies gezien (mensen hier worden 3 uut nadat ze overleden zijn al gecremeerd, heel indrukwekkend om te zien) gedwaald door heel veel straatjes en de belangrijkste dingen voor hier geregeld. Overdag is het hier lekker weer, de zon schijnt steeds in het is zo'n 20 graden. Maar zodra de zon weg is, koelt het snel af en is het 's nacht rond de 4 graden. Slapen zonder verwarming is dan lastig. Dus veel dekens,thermo-ondergoed etc. aan. Heb me uiteindelijk maar een flink warme sjaal gekocht en een slaapzak ;) Warm worden door een douche lukt ook nauwelijks. Je mag blij zijn met een lauwe douche. Na een powercut duurt het zeker 2 uur voordat het water weer wat warm. Het is nog even behelpen maar alles wend!

Sinds gisteravond is de hele groep compleet, een erg gezellige groep! We hebben met zijn alle een openingdiner gehad en de eerste informatie. Op het moment zijn we bezig met Nepaleese taalles, echt wat is dat een moeilijke taal! Maar wel handig om een paar dingen te weten.

Ik heb echt al ontzettend veel meegemaakt, maar dat is veel te veel om op te schrijven. Veel foto's drukken het ook al wel uit.

De komende dagen hebben we nog de intro-periode en maken we een trip van een week naar Pokhara en Chitwan. Gelijk hierna ga ik door naar Dhading, het dorpje waar ik met nog 2 andere vrijwilligers zal gaan werken. Hier heb ik helemaal geen telefoon of internet. Ik zal proberen voordat ik naar Dhading ga, nog even in Pokara wat internet te krijgen om de avonturen en foto's van de intro-periode hierop te zetten. Maar het kan zo ook heel lang duren.

Voor nu, heel veel groeten uit een (nu) zonnig en lekker Kathmandu!

Veel leifs,

Myrthe

ps. Mijn Nepaleese nr is 00977-9818814092. Smsjes op mijn nederlandse nr ontvang ik ook wanneer ik bereik heb en de simkaart erin heb ;) Af en toe whats-appen is ideal, in elk restaurant is wel wifi :) kan ik nog een beetje op de hoogte blijven van alles daar.

pps. Appel (Sarah), hoop dat het weer beter met je gaat! Ben beniewd!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer