op de helft van mijn werk

Namaste!!

Het is minder lang geleden dat ik niets van me heb kunnen laten horen dan de vorige keer. Heb nu weer bereik tot internet, dus dan moet ik daar toch even gebruik van maken ;)

In die tijd zijn er toch wat dingen gebeurd die het melden waard zijn.

Kleine twee weken geleden waren de leraren en leerlingen van onze scholen in rep en roer. Ze zagen iets in de lucht dat ze nog nooit hadden gezien! Ze dachten dat het een raket of iets was, maar... het was een vliegtuig die zo'n vliegtuigstreep achterliet. Voor mij was dat natuurlijk iets heel normaals en was ook dus de enige die wist wat het was. Heb dat dan ook maar even uitgelegd aan de leraren. Niemand hier in de omgeving had ooit nog zoiets gezien. Het ligt namelijk absoluut niet op een vliegroute. We denken dat het iets van het leger is geweest.

Verder hebben we ook hele erge regen gehad. Voor 28 uur heeft het bijna nonstop geregend, geonweerd, harde wind en wat hagel. Alles was koud, nat of vochtig. Ook mijn bed en dekens waren wat nat, dus even goed opwarmen zat er niet in. Waande me weer op een camping :p De scholen zijn allemaal eerder dicht gegaan. En toen zat er niks anders op dan op ons kamertje vertoeven. Uiteindelijk maar een film gekeken die ik nog op mijn externe schijf had staan.
Door de regen is bij de school van Erik het schoolplein weggespoeld. Het was net een week af, weg 3000euro dat de organisatie erin had geinvesteerd. Gelukkig waren er geen kinderen aan het spelen op het moment dat het gebeurde! Anders was het slecht afgelopen.

Op school gaat alles gewoon zijn gangetje op zijn nepalees. Ben flink bezig met alles herhalen, sommige dingen gaan nog heel slecht, andere wel beter. Van de kinderen krijg ik constant mais, popcorn, roti en koekjes in mijn handen en zakken gestopt wat ik dan eigenlijk van ze moet eten. Neem het meestal wel aan, maar eet het niet, geen idee hoe lang zij het al in hun tas of zak hebben zitten met alles wat ze er nog meer in hebben. Ik merk elke keer weer wanneer ik op school kom, dat de kinderen het erg leuk vinden dat ik er ben. Een spel dat ik met ze gedaan heb (deden ze eerst in het nepalees, maar kon ook heel makkelijk in het engels), vinden ze helemaal geweldig en daar kunnen ze geen genoeg van krijgen. Wanneer ik de les nog niet heb begonnen, beginnen ze er al over dat ze het willen spelen. Dus, wanneer er aan het eind van de les nog tijd over is, spelen we het. En aan het einde van de schooldag met alle klassen samen. Geweldig om die kinderen dan zo blij te zien!

Op onze kamer hebben we een ontzettend irritante muis, die ongeveer alles eet wat die maar vind. Zeep om je kleren mee te wassen, plastic, chocola en koekjes. Zelfs als je het midden in de kamer in het midden van de waslijn op hangt, weet die er nog bij te komen. Had toen nog een keer mijn handdoek er overheen gehangen, maar die is nu lekker kapot geknaagd en een groot stuk chocola is helemaal weg! Weten op het moment niet meer hoe en waar we ons eten moeten opbergen ;) De muis geeft ons redelijk wat slapenloze nachten. De muis is is nachts namelijk behoorlijk actief! Aamaa heeft nu onder onze bedden twee bakjes mail met muizengif neer gezet. Ben benieuwd of als we dadelijk terug komen de muis er nog is of niet...

Afgelopen vrijdag ochtend zijn we met de hele groep en de filmploeg voor de documentaire naar Barhabise vertrokken. In de middag aangekomen en vervolgens een wandeling van 5 uur gemaakt en langs het kindertehuis geweest, waar ook 2 mensen van onze groep werken. De volgende dag zijn we weer op tijd vertrokken en degene die wilden konden gaan bunjeedjumpen of de swing doen. Nog een hele tijd getwijfeld of ik wel of niet de swing zou doen, maar uiteindelijk besloten om het toch maar niet te doen. De rest van de dag heerlijk vertoefd bij ons resort aan de rivier. Hier nog de evaluatie gehad met de hele groep over hoe alles ging en hoe we vonden hoe de organisatie ons heeft opgevangen, begeleid etc. Leuk en interessant om alles van iedereen te horen en verbeterpunten te geven, ook voor de organisatie. Ze staan ook heel erg open voor verbeterpunten en alles van ons werd goed opgeschreven.
De volgende dag zijn we met het grootste deel van de groep gaan raften. Degene die niet gingen raften, reden met de bus langs de revier en konden mooi foto's maken. Halverwege met zijn allen geluncht, echt een lekkere lunch wat de guides hadden gemaakt! Wij hebben weer verder geraft en tussendoor ook nog van een rots gesprongen. Heerlijke dag in de zon op de rivier gehad, toen weer terug naar KTM.

Omdat de scholen t/m woensdag dicht zijn vanwege Shiva ratri en Losar (tibetaans nieuwjaar) blijf ik tot woensdag in ktm. Morgen gaan we met 4van de groep langs bij degene die in Sanku zitten en werken. Daar is ook het eerste grote project waar de organisatie eigenlijk mee is ontstaan.

Dit was het dan voorlopig weer even. Mijn volgende keer zal weer ergens halverwege maart zijn, wanneer mijn werk er op zit, omdat de examen periode dan begint en daarna de wintervakantie is met het nepalees nieuwjaar.

Veel liefs xx
Myrthe

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer